Vrijdag is in het AZ Herentals op 85-jarige leeftijd gewezen schepen en advocaat Francis 'Cis' Anthonis overleden.

Cis was medestichter van de K.R.B (Kempische Rodenbachbonden), gewezen praeses KVHV, secretaris Stichting voor de Kempen en Campinia Academica, gewezen voorzitter Volksunie Herentals, gewezen schepen en gemeenteraadslid Herentals, initiatiefnemer en ondervoorzitter Vzw Ter Vesten.

De uitvaartdienst heeft op vrijdag 14 september om 12u in de St.-Waldetrudiskerk Herentals plaats. Gelegenheid tot groeten in het funerarium Van den Broeck, Nederrij 15, op donderdag 13 september van 19u tot 19.30u.

Cis was ook de organisator van de legendarische Bosfeesten aan de Boskantine Wijngaard en de protesten tegen de TGV. Hij was 10 jaar schepen van cultuur in Herentals.

'Dat was de enige bevoegdheid waarvoor ik echt geschikt was. In 1977 was ik het die voor het eerst pleitte voor een cultureel centrum in Herentals', vertelt Anthonis in De Standaard in 2008. 'Daarvoor werd de hof Van Hilst in de Nieuwstraat aangekocht. Na de volgende verkiezingen behoorde ik niet meer tot de meerderheid en de plannen verzandden.

Dat Roger Van Nuffel uiteindelijk het dossier vlot heeft getrokken en op 6 jaar heeft gerealiseerd, verdient eer. Daarvoor moet je een 'keikop' zijn. De zaal staat er nu, maar ik blijf zeggen dat qua locatie Van Hilst veel beter was geweest.'  (DS 2008).

Foto Jos Flamand : Anthonis rechts op de foto/fb.

Begr. Van den Broeck, Nederrij 15, Herentals, tel : 014 23 10 67, info@vandenbroeckbegrafenissen.be